Λίμνη Πλαστήρα= Μαγεία! Όποιος δεν έχει πάει χάνει πολλά! Χάνει τις αμέτρητες απολαυστικές εικόνες σε όποιο σημείο και να σταματήσει. Για μένα η λίμνη και η διαδρομή μοιάζει με ένα πάζλ που στο τέλος δίνει την ίδια εικόνα αλλά σημασία έχει πώς θα ξεκινήσεις να το φτιάχνεις! Και το λέω αυτό γιατί οι διαδρομές που μπορείς να ακολουθήσεις για να δεις την λίμνη και την ευρύτερη περιοχή είναι πολλές! Μπορείτε να ακολουθήσετε την βόρεια διαδρομή, την ανατολική ή τη μεσαία.

Βόρεια διαδρομή: Μετά την Καρδίτσα θα συναντήσετε το χωριό Μητρόπολη. Συνεχίζεται όλο ευθεία ακολουθώντας το νέο δρόμο. Θα συναντήσετε τα χωριά Κερασιά – Κρυονέρι – Καλύβια – Νεράιδα – Πεζούλα – Φυλακτή – Νεοχώρι – Μπελοκομύτη και θα καταλήξετε στο Φράγμα.

Μεσαία διαδρομή: Στο χωριό  Μητρόπολη αφού μπείτε στο νέο δρόμο μετά από λίγο πρέπει να στρίψετε αριστερά (στον παλιό δρόμο). Στο χωριο Μεσενικόλα εάν πάτε δεξιά θα μπείτε στη βόρεια διαδρομή αλλιώς εάν πάτε αριστερά έχετε επιλέξει την ανατολική διαδρομή.

Ανατολική διαδρομή: Εκτός από τον παραπάνω τρόπο στο χωριό Μητρόπολη στρίβετε κατευθείαν αριστερά. Έτσι θα συναντήσετε τα χωριά Τσαρδάκι – Άγιο Αθανάσιο – Λαμπέρο – Καστανιά – Μούχα και θα καταλήξετε πάλι στο Φράγμα.

Και λίγα λόγια για κάποια από τα χωριά που θυμάμαι!

Καλύβια Πεζούλας: Έχει τα πάντα. Ξενοδοχεία, καφέ , φαγητό! Ο δρόμος δίπλα από την λίμνη είναι το κάτι άλλο!

Νεράιδα: Από εδώ θα απολαύσετε τη λίμνη μέσα από τα έλατα! Εάν θέλετε συνεχίζεται από εδώ προς Άγραφα.

Φυλακτή: Θα τη συναντήσετε λίγο μετά από τα Καλύβια Πεζούλας. Το χωριό είναι αρκετά ψηλά και ο φρέσκος αέρας σου αλλάζει τη διάθεση με τη μία!

Νεοχώρι: Η θέα από εδώ είναι απλά απίστευτη. Εδώ θα βρείτε νομίζω τα πιο πολλά ξενοδοχεία στην περιοχή.

Μπελοκομύτη: Παρθένο χωριό αλλά προσφέρει μια  υπέροχη διαδρομή μέσα στη φύση! Θα το συναντήσετε μετά το Νεοχώρι.

Μούχα: Λίγο πριν το φράγμα! Σταματήστε για να θαυμάσετε την απίστευτη θέα προς τη λίμνη!

Καστανιά: Πνιγμένο στα έλατα από τη μία βλέπεις τη λίμνη και από την άλλη τα Άγραφα!