Αν και μένω στην Αθήνα πάντα άκουγα για το πόσο υπέροχο είναι το Ναύπλιο αλλά ποτέ δεν είχα καταφέρει να το επισκεφτώ.

Έτσι λοιπόν και αφού πήρα μια μονοήμερη άδεια ξεκινήσαμε με τον άντρα μου πρωί Παρασκευή για το Ναύπλιο. Δεν είχαμε κλείσει ξενοδοχείο αποφασίσαμε να γυρίσουμε την πόλη και να βρούμε επιτόπου που θα μείνουμε.

Μπαίνοντας στην πόλη κατάλαβα γιατί τόσο καιρό όλοι μας λέγανε ότι πρέπει να την επισκεφτούμε. Η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας σε μαγεύει μόλις την αντικρίσεις.

Το Μπούρτζι και το Παλαμήδι ειδικά το βράδυ είναι υπέροχα.

Φτάνοντας λοιπόν στο Ναύπλιο παρκάραμε το αυτοκίνητο και αποφασίσαμε να κάνουμε μια βόλτα στα γραφικά στενά της πόλης. Σε πολλά σημεία νομίζεις ότι είσαι σε νησί (τουλάχιστον εγώ αυτό νόμισα) και πολλά  κτίρια είναι πραγματικά κοσμήματα.

Επισκεφτήκαμε φυσικά το κάστρο του Παλαμηδίου, την Ακροναυπλία και την Πρώτη Βουλή. Το Ναύπλιο έχει και άλλα αξιοθέατα και μνημεία (μουσεία κτλ ) αλλά προτιμήσαμε να δούμε και τις φυσικές ομορφιές του τόπου. Για όσους ενδιαφέρονται σε μικρή απόσταση από την πόλη υπάρχει η Αρχαία πόλη της Τίρυνθας.

Δίπλα από το Ναύπλιο βρίσκεται το Τολό. Αξίζει να πάτε για ένα μπανάκι μιας και έχει υπέροχη παραλία. Επίσης πήγαμε σε δύο παραλίες στην Αρβανιτιά και στην Καραθώνα που νομίζω είναι και οι πιο γνωστές στο Ναύπλιο. Η Αρβανιτιά είναι πολύ κοντά στην πόλη και η Καραθώνα λίγο πιο μακριά ( ένα τεταρτάκι με το αυτοκίνητο). Η Καραθώνα είναι αμμώδης και η διαδρομή είναι πολύ όμορφη.

Το βραδάκι το περάσαμε στον πεζόδρομο της πόλης πίνοντας ποτό και απολαμβάνοντας το Ναύπλιο by night! Η πόλη έχει φωταγωγηθεί πολύ όμορφα σε όλα τα σημεία και όπου και να κοιτάξεις είναι όμορφα. Φυσικά είναι αδύνατο να μην απολαύσεις το Μπούρτζι και το Παλαμήδι το βράδυ!