ΝαύπακτοςΠρωτεύουσα του νομού το Μεσολόγγι μια ιστορική πόλη με πολλά μνημεία και αξιοθέατα από την Ελληνική Επανάσταση. Το Μεσολόγγι έχει μια λιμνοθάλασσα που έχει δημιουργηθεί από τους ποταμούς Αχελώο και του Εύηνο
Η μεγαλύτερη  πόλη του νομού είναι το Αγρίνιο μια πόλη με καλές τουριστικές εγκαταστάσεις.
Κοντά στο Μεσολόγγι βρίσκεται ένα πολύ όμορφο νησάκι το Αιτωλικό.
Στο νομό βρίσκεται και η κωμόπολη της Αμφιλοχίας και αξίζει τον κόπο να την επισκεφτείτε καθώς διαθέτει ένα μεγάλο αριθμό από παραλίες.
Φυσικά δε πρέπει να παραλείψουμε και το μικρό χωριό Αντίρριο από όπου θα θαυμάσετε τη μεγαλύτερη σε μήκος καλωδιωτή γέφυρα πολλαπλών ανοιγμάτων στον κόσμο, τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου!
Τέλος από τους πλέον γνωστούς προορισμούς στον νομό αλλά και στην Ελλάδα είναι η Ναύπακτος. Εδώ μπορείτε να επιλέξετε είτε την πόλη της Ναυπάκτου, μια πόλη με πολλά αξιοθέατα αλλά και γραφικές παραλίες, είτε την ορεινή Ναυπακτία όπου θα ανακαλύψετε πολλά χωριά μέσα στη φύση και τα καταπράσινα δάση. Μπορείτε φυσικά να επιλέξετε και τα δυο!

Επιλέξτε τον προορισμό που σας ενδιαφέρει και βρείτε πληροφορίες για τη διαμονή σας: Ξενοδοχεία, Ενοικιαζόμενα Δωμάτια και άλλα. Ενημερωθείτε διαβάζοντας τουριστικούς οδηγούς, Αξιοθέατα και ιστορίες.

Δείτε επίσης...