ΠάτραΠρωτεύουσα του νομού η Πάτρα, μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας.
Η Πάτρα έχει τα πάντα! Ιστορία , Αξιοθέατα, νυχτερινή ζωή και πολλές παραλίες. Χωρίζεται στην Άνω και Κάτω πόλη. Η Άνω πόλη είναι χτισμένη γύρω από το φρούριο και  η Κάτω Πόλη δίπλα στη θάλασσα. Λίγο πριν την Πάτρα θα συναντήσετε το παραθαλάσσιο Ρίο με την πασίγνωστη γέφυρα.
Το Αίγιο από τις μεγαλύτερες πόλεις του νομού, είναι ένας παραθαλάσσιος προορισμός με πολλά πανέμορφα χωρία σε πολύ κοντινή απόσταση, όπως η Ακράτα και το Διακοφτό.
Στην Αχαΐα βρίσκεται και ένας από τους πιο δημοφιλής προορισμούς στην Πελοπόννησο τα Καλάβρυτα. Τα Καλάβρυτα είναι μια παραδοσιακή ορεινή κωμόπολη με οργανωμένη τουριστική υποδομή. Η φύση και το παραδοσιακό χρώμα της περιοχής θα σας κάνουν να νιώσετε μοναδικά.
Στην περιοχή θα βρείτε πολλά μοναστήρια, ένα από τα πιο όμορφα φαράγγια της Ελλάδας, το φαράγγι του Βουραϊκού και φυσικά τον οδοντωτό σιδηρόδρομο. Ο οδοντωτός ξεκινάει από το Διακοφτό και κάνει μια διαδρομή μοναδικού κάλλους μέσα από πανέμορφα τοπία και χωριά, όπως αυτό της Ζαχλωρούς για να καταλήξει στα Καλάβρυτα.

Επιλέξτε τον προορισμό που σας ενδιαφέρει και βρείτε πληροφορίες για τη διαμονή σας: Ξενοδοχεία, Ενοικιαζόμενα Δωμάτια και άλλα. Ενημερωθείτε διαβάζοντας τουριστικούς οδηγούς, Αξιοθέατα και ιστορίες.

Δείτε επίσης...