ΚαστελόριζοΤα Δωδεκάνησα αποτελούνται από τα παρακάτω νησιά: Ρόδος, Κάρπαθος, Κως, Κάλυμνος, Αστυπάλαια, Κάσος, Τήλος, Σύμη, Λέρος, Νίσυρος, Πάτμος, Χάλκη, Σαριά, Λειψοί, Ψέριμος, Αγαθονήσι, Λέβιθα και Καστελλόριζο.
Το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων είναι η Ρόδος. Η Ρόδος έχει δυο πόλεις τη μεσαιωνική ή οποία αποτελεί και το γνωστότερο αξιοθέατο της και τη νέα πόλη η οποία βρίσκεται δυτικά από το μεσαιωνικό τείχος. Πολλά και εντυπωσιακά τα αξιοθέατα όπως τα μεσαιωνικά τείχη, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, η Ακρόπολη της Λίνδου και η Κοιλάδα με τις Πεταλούδες. Το νησί έχει υπέροχες παραλίες… κάποιες από αυτές είναι η παραλία στην Πόλη της Ρόδου, η παραλία Άντονι Κουίν, η Καλλιθέα Αγία Αγάθη, ο Κάλαθος, η Γλυφάδα και το Πρασονήσι.
Η Κάρπαθος είναι ένα νησί με έντονες αντιθέσεις. Το βόρειο μέρος του νησιού έχει μείνει ανέπαφο στο πέρασμα του χρόνου και είναι πιο παραδοσιακό ενώ το νότιο έχει εξελιχθεί με βάση τον τουρισμό. Επισκεφτείτε τον Όλυμπο, ένα από τα πιο παραδοσιακά χωριά της Ελλάδας, αλλά και τα υπόλοιπα ορεινά χωριά. Οι παρθένες παραλίες του νησιού είναι  υπέροχες: Άφωτη, Αχάτα, Βοτσαλάκια, Απέλλα, Δαμάτρια, Μικρή Αμμοοπή, Βρόντης και Βάλιας.

Η Κως είναι ένα φανταστικό νησί με υπέροχα αξιοθέατα και παραλίες. Επισκεφτείτε το αρχαιολογικό μουσείο της Κω, τη Ρωμαϊκή οικία, το Κάστρο της Νεραντζιάς, το Κάστρο της Αντιμάχειας, τον πλάτανο του Ιπποκράτη. Κολυμπήστε στην μοναδική παραλία Παραντάις, στην παραλία Τιγκάκι με τη φανταστική χρυσή άμμο, στην παραλία Καρδάμαινα και στην παραλία Θέρμες μια ιδιαίτερη παραλία από την οποία αναβλύζει ζεστό νερό.

Η Κάλυμνος προσφέρεται για ήρεμες και χαλαρωτικές διακοπές. Κολυμπήστε στις υπέροχες παραλίες με τα πανέμορφα σπήλαια ή εξερευνήστε το ορεινό μέρος του νησιού. Μπορεί να γίνει το νησί της χαλάρωσης ή της περιπέτειας.. εσείς αποφασίζετε!

Η Αστυπάλαια θα μπορούσε να είναι αντί για ένα, δυο νησιά που έχουν κολλήσει με μια λωρίδα γης. Η πεταλούδα του Αιγαίου όπως την αποκαλούν πολλοί λόγω του ιδιαίτερου σχήματος της, θα σας συναρπάσει με τις καταπληκτικές παραλίες της, κάποιες από τις οποίες είναι οι παραλίες Κουτσομύτη, Κούνουπα, Λιβάδι, Καμινάκια και Τζανάκια.

Η Κάσος βρίσκεται ανάμεσα στην Κρήτη και την Κάρπαθο. Νησί ορεινό με μια άγρια ομορφιά, ανέπαφο από τον μαζικό τουρισμό θα σας κερδίσει με την απλότητα και τη γαλήνη του.

Η Τήλος είναι ένα μικρό νησί, ιδανικός προορισμός για ξέγνοιαστες και ήρεμες διακοπές. Από τις πιο γνωστές παραλίες του νησιού, είναι οι παραλίες Έριστος, Λιβάδια και Άγιος Αντώνιος.

Η Σύμη είναι από τα πιο γραφικά και αρχοντικά νησιά του Αιγαίου. Θα σας εντυπωσιάσουν τα πανέμορφα παραδοσιακά σπίτια και οι ειδυλλιακές παραλίες με βότσαλο.

Η Λέρος καταπράσινη με πολλούς κολπίσκους και όμορφους οικισμούς. Η πρωτεύουσα της Λέρου είναι ο Πλάτανος χτισμένος κάτω από ένα πανέμορφο κάστρο με γραφικά σπίτια και ρομαντικά σοκάκια.

Η Νίσυρος είναι ένα ηφαιστιογενές κυκλικό νησί με ομοιόμορφες παραλίες. Επισκεφτείτε την καλντέρα του ηφαιστείου στο κέντρο του νησιού και κολυμπήστε στις υπέροχες παραλίες Πάλων, Παχιά Άμμος, Χοχλάκων και Λυές.

Η Πάτμος θα σας μαγέψει είτε τη επισκέπτεστε για τη θρησκευτική της πλευρά, είτε για να απολαύσετε τις φοβερές τις παραλίες και τη γενικότερη γαλήνη που εκπέμπει το νησί. Στη Πάτμο θα συναντήσετε πολλά μοναστήρια, το σημαντικότερο είναι το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου. Οι πιο γνωστές της παραλίες είναι το Λιβάδι του Γερανού, και οι παραλίες Γροίκος, Ψιλή Άμμος, Αγριολίβαδο και Λάμπη.

Η Χάλκη είναι ένα μικρό ορεινό νησί με υπέροχες αμμουδιές. Το Νημποριό είναι η πρωτεύουσα του νησιού και ο μοναδικός οικισμός.

Το Καστελόριζο ή Μεγίστη είναι το ακριτικό νησί της Ελλάδας. Ξεχασμένο από πολλούς, σίγουρα όμως όχι από τους κατοίκους του, οι οποίοι προσπαθούν να του ξαναδώσουν την παλιά αίγλη που του αξίζει. Είναι ένα υπέροχο νησί για εξερεύνηση και ήρεμες διακοπές. Επισκεφτείτε το  κάστρο των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη, το Λυκιακό Τάφο, το Παλαιόκαστρο, τη Μητρόπολη Αγ. Κωνσταντίνου και Αγ. Ελένης και φυσικά τη Γαλάζια Σπηλιά!

Επιλέξτε τον προορισμό που σας ενδιαφέρει και βρείτε πληροφορίες για τη διαμονή σας: Ξενοδοχεία, Ενοικιαζόμενα Δωμάτια και άλλα. Ενημερωθείτε διαβάζοντας τουριστικούς οδηγούς, Αξιοθέατα και ιστορίες.

 Ρόδος (Δείτε όλο το νησί ή επιλέξτε μια από τις περιοχές παρακάτω)

 

 Κάρπαθος (Δείτε όλο το νησί ή επιλέξτε μια από τις περιοχές παρακάτω)

 

 Κως (Δείτε όλο το νησί ή επιλέξτε μια από τις περιοχές παρακάτω)

 

Κάλυμνος (Δείτε όλο το νησί ή επιλέξτε μια από τις περιοχές παρακάτω)

 

Αστυπάλαια (Δείτε όλο το νησί ή επιλέξτε μια από τις περιοχές παρακάτω)

 

Κάσος

 

 Τήλος (Δείτε όλο το νησί ή επιλέξτε μια από τις περιοχές παρακάτω)

 

 Σύμη

 

 Λέρος (Δείτε όλο το νησί ή επιλέξτε μια από τις περιοχές παρακάτω)

 

 Νίσυρος

 

Πάτμος (Δείτε όλο το νησί ή επιλέξτε μια από τις περιοχές παρακάτω)

 

Καστελόριζο

Δείτε επίσης...