Νομός ΗρακλείουΤο Ηράκλειο είναι από τις μεγαλύτερες και πιο ανεπτυγμένες τουριστικά πόλεις της Ελλάδας. Τα αξιοθέατα και τα ιστορικά μνημεία της πόλης είναι πολλά.
Η Κνωσός, το Ιστορικό και Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, το Κούλε, τα Ενετικά τείχη Ηρακλείου και η Μινωική πόλη της Φαιστού, είναι κάποιες από τις τοποθεσίες που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε.
Ο νομός έχει παραλίες που θα ικανοποιήσουν κάθε είδους επισκέπτη.
Μεγάλες παραλίες όπως τα πασίγνωστα Μάταλα, η Αγία Πελαγία και η παραλία των Μαλίων , λιγότερο ή και καθόλου οργανωμένες όπως η παραλία Κερατόκαμπος, η παραλία Βαθύ, και ο Άγιος Νικήτας.
Εκτός από τα αξιοθέατα και τις αμέτρητες πεντακάθαρες παραλίες του νομού, αξίζει μια επίσκεψη στα υπέροχα χωριά του νομού. Είναι σίγουρο ότι θα σας συναρπάσει τόσο ο τρόπος ζωής των κατοίκων, όσο και τα μοναδικής ομορφιάς φυσικά τοπία που θα συναντήσετε!
Η ιστορία του νομού ξεκινάει από τα βάθη των αιώνων και είναι βέβαιο πως όποιο μέρος και να επισκεφτείτε θα ταξιδέψετε μέσα στο χρόνο!

Επιλέξτε τον προορισμό που σας ενδιαφέρει και βρείτε πληροφορίες για τη διαμονή σας: Ξενοδοχεία, Ενοικιαζόμενα Δωμάτια και άλλα. Ενημερωθείτε διαβάζοντας τουριστικούς οδηγούς, Αξιοθέατα και ιστορίες.

Δείτε επίσης...