Η Κεφαλονιά είναι το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου. Πρωτεύουσα του νησιού είναι το Αργοστόλι μια πόλη με πολλά Αξιοθέατα, όπως το  Θέατρο Αργοστολίου , η Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη, ο κήπος του Νάπιερ, τα σπήλαια της Μελισσάνης, και οι καταβόθρες.
Μεγάλη πόλη της Κεφαλονιάς και δημοφιλής προορισμός είναι το Ληξούρι με πολλές μοναδικές παραλίες σε κοντινή απόσταση, όπως η Πλατιά Άμμος, ο Μέγας Λάκκος, η Κουνόπετρα και η παραλία Βάτσα.
Στην Σάμη εκτός από το καταπράσινο μαγευτικό τοπίο, θα συναντήσετε τις πασίγνωστες κατακόμβες
Το Φισκάρδο διαθέτει πολύ οργανωμένη τουριστική υποδομή και ενδείκνυται για τους λάτρεις της έντονης νυχτερινής διασκέδασης.
Χτισμένο γύρω από την χερσόνησο Άσσο, το ομώνυμο χωριό θα σας μαγέψει με τα ειδυλλιακά τοπία του και θα σας δώσει την ευκαιρία να κολυμπήσετε σε μια από τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας και όχι μόνο, την παραλία του Μύρτου .
Νότια του νησιού βρίσκεται η Σκάλα. Η τεράστια παραλία και το πράσινο που αγγίζει τη θάλασσα θα σας εντυπωσιάσουν.
Οι παραλίες που αξίζει να επισκεφτείτε στην Κεφαλονιά είναι αμέτρητες. Κάποιες από αυτές είναι η παραλία Μύρτος, Ξί, Αντισάμου, Καμίνια, Πετανοί, Πλατειά Άμμος και Μακρύς Γιαλός.
Στο νομό ανήκει και το νησί Ιθάκη. Η Ιθάκη είναι ιδανική για ήρεμες διακοπές και για τους λάτρεις της φύσης και των περιπάτων. Μερικές από τις πιο ωραίες παραλίες της είναι το Σαρακήνικο, τα Μνήματα, οι Αφάλες, το Κιόνι και το Γιδάκι.

Επιλέξτε τον προορισμό που σας ενδιαφέρει και βρείτε πληροφορίες για τη διαμονή σας: Ξενοδοχεία, Ενοικιαζόμενα Δωμάτια και άλλα. Ενημερωθείτε διαβάζοντας τουριστικούς οδηγούς, Αξιοθέατα και ιστορίες.

 Κεφαλονιά (Δείτε όλο το νησί ή επιλέξτε μια από τις περιοχές παρακάτω)

Ιθάκη (Δείτε όλο το νησί ή επιλέξτε μια από τις περιοχές παρακάτω)

Δείτε επίσης...