ΑκροκόρινθοςΟ νομός Κορινθίας βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα και αποτελεί πόλο έλξης για τους κατοίκους της Πρωτεύουσας.
Έχει πολύ όμορφες παραλίες και πολλά αξιοθέατα μιας και από την αρχαιότητα ήταν από τις πιο ανεπτυγμένες περιοχές.
Πρωτεύουσα του Νομού η ομώνυμη πόλη της Κορίνθου, μια πόλη σύγχρονη, όμορφη και με πολλά αξιοθέατα.
Δίπλα από την Κόρινθο βρίσκεται η αρχαία Κόρινθος, ένα ιστορικό μέρος με πολλά μνημεία. Ο ναός του Απόλλωνα, το Ασκληπιείο, η Κρήνη της Γλαύκης και φυσικά το παλιό κάστρο στην Ακροκόρινθο.
Πασίγνωστος προορισμός στο νομό είναι το Λουτράκι, ένα κοσμοπολίτικο μέρος με πολύ τουρισμό, υπέροχες παραλίες και έντονη διασκέδαση. Από το Λουτράκι επίσης μπορείτε να πάτε στις Αλκυονίδες.
Οι Αλκυονίδες είναι τέσσερα νησιά με πραγματικά εντυπωσιακές παραλίες.
Πολύ κοντά στην Κόρινθο θα βρείτε το Κιάτο, το Βραχάτι, το Ξυλόκαστρο το Λουτρό Ελένης, και χωριό της Ισθμίας στο οποίο βρίσκεται το Ιερό του Ποσειδώνα.
Αν θέλετε να ξεφύγετε από τις πολλές παραλίες και να δείτε κάτι διαφορετικό, μπορείτε να επισκεφτείτε την ορεινή Κορινθία.
Στην ορεινή Κορινθία θα βρείτε πολλά μοναστήρια και ναούς, όπως το ναό του Αγίου Δημητρίου στα Κάτω Τρίκαλα, και τη Μονή της Παναγίας στα μεσαία Τρίκαλα.
Τρίκαλα Κορινθίας, Φενεός, Γκούρα και πολλά άλλα όμορφα χωριά που δε θα σας αφήσουν παραπονεμένους, κυρίως εάν αναζητάτε ένα ήσυχο σαββατοκύριακο δίπλα στη φύση.

Επιλέξτε τον προορισμό που σας ενδιαφέρει και βρείτε πληροφορίες για τη διαμονή σας: Ξενοδοχεία, Ενοικιαζόμενα Δωμάτια και άλλα. Ενημερωθείτε διαβάζοντας τουριστικούς οδηγούς, Αξιοθέατα και ιστορίες.

Δείτε επίσης...