ΛέσβοςΣτο νομό Λέσβου ανήκουν τα νησιά Λέσβος, Λήμνος και Άγιος Ευστράτιος.
Η Μυτιλήνη όπως συνήθως αποκαλείται το νησί της Λέσβου είναι η πρωτεύουσα του νησιού. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της Ελλάδας και εδώ εκτός από τις μοναδικές παραλίες, θα θαυμάσετε ατελείωτους ελαιώνες και πευκοδάση. Εδώ θα συναντήσετε τα πάντα…μνημεία, φυσικά τοπία και αρχαιολογικούς χώρους. Επισκεφτείτε το απολιθωμένο δάσος, τους αρχαίους ναούς Κλοπεδής και Μέσων και φυσικά το αρχαίο θέατρο Μυτιλήνης. Οι παραλίες είναι πάρα πολλές, κάποιες από τις πιο γνωστές είναι της Μολύβου όπου θα συναντήσετε και ένα πανέμορφο παραδοσιακό οικισμό, η παραλία του Πλωμαρίου, της Μανταμάδου, της Καλλονής και της Πέτρας.

Η Λήμνος είναι ένα ηφαιστιογενές νησί με πολλές αρχαιολογικές τοποθεσίες και οικισμούς. Δεν είναι τόσο δημοφιλές για διακοπές, όμως  εάν το προτιμήσετε θα σας ανταμείψουν οι πεντακάθαρες θάλασσες τις οποίες ντύνουν οι χρυσές αμμουδιές και τα φυσικά τοπία, στα οποία ο μοναδικός καλλιτέχνης είναι η φύση.

Ο Άγιος Ευστράτιος λίγα ναυτικά μίλια από τη Λήμνο, είναι ένα ήσυχο νησί που προσφέρεται για χαλαρές διακοπές  δίπλα στη φύση.

Επιλέξτε τον προορισμό που σας ενδιαφέρει και βρείτε πληροφορίες για τη διαμονή σας: Ξενοδοχεία, Ενοικιαζόμενα Δωμάτια και άλλα. Ενημερωθείτε διαβάζοντας τουριστικούς οδηγούς, Αξιοθέατα και ιστορίες.

Λέσβος (Δείτε όλο το νησί ή επιλέξτε μια από τις περιοχές παρακάτω)

 

Λήμνος (Δείτε όλο το νησί ή επιλέξτε μια από τις περιοχές παρακάτω)

 

Άγιος Ευστράτιος

Δείτε επίσης...