ΜυστράςΗ Σπάρτη πρωτεύουσα του νομού, είναι μια πόλη με ένδοξη ιστορία. Χτισμένη στη δεξιά όχθη του ποταμού Ευρώτα, θα σας συναρπάσει τόσο για τα φυσικά τοπία της, όσο και για τα πολλά Αξιοθέατα της που θα συναντήσετε στην πόλη αλλά και στις κοντινές περιοχές. Το αρχαίο θέατρο της πόλης, ο Καιάδας, το Λεωνίδαιο, το ιερό της Ορθίας Αρτέμιδος είναι κάποια από τα πολλά Αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφτείτε.
Έξι χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Σπάρτης βρίσκεται ο Μυστράς. Η ιστορία  του Μυστρά αρχίζει από τα μέσα του 13ου αιώνα όταν συμπληρώθηκε η κατάκτηση της Πελοποννήσου από τους Φράγκους. Το κάστρο χτίστηκε το 1249  στην ανατολική πλευρά του Ταϋγέτου, στην κορυφή ενός υψώματος με απότομη και κωνοειδή μορφή που λεγόταν Μυστράς.
Μια από τις ιστορικότερες πόλεις του νομού είναι η Μονεμβασιά.  Στο βράχο της Μονεμβασιάς βρίσκεται ένα μεσαιωνικό φρούριο. Ο βράχος ή «Γιβραλτάρ της Ελλάδας»  ενώνεται με την πόλη από μια λωρίδα γης, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα στο επισκέπτη. Τόσο η κάτω πόλη, όσο και η καστροπολιτεία θα σας αφήσουν μια ανάμνηση που δύσκολα θα ξεχάσετε.
Νότια του Νομού θα συναντήσετε την παραλιακή Νεάπολη και το μικρό νησάκι Ελαφόνησο. Χρυσές αμμουδιές και γαλαζοπράσινα νερά συνθέτουν το σκηνικό στις παραλίες που θα θαυμάσετε, κάποιες από τις οποίες είναι η παραλία της Παναγίας και η παραλία του Σίμου.
Κοντά στις εκβολές του ποταμού Ευρώτα βρίσκεται το Γύθειο, μια κωμόπολη με νησιώτικο αέρα. Ένα πανέμορφο λιμάνι, γραφικά σοκάκια, το νησάκι Κρανάη, ο πύργος Τζαννετάκη και πολλά άλλα εξηγούν γιατί το Γύθειο είναι από τις ομορφότερες πόλεις της Λακωνίας.
Χτισμένη με θέα το Μεσσηνιακό κόλπο η Αρεόπολη ή Τσίμοβα όπως ονομαζόταν παλιά, είναι μια ιστορική πόλη με πολλά μνημεία και παραδοσιακούς πύργους που θα σας ταξιδέψει μέσα στο χρόνο.
Γνωστοί προορισμοί του νομού είναι επίσης το Νέο Οίτυλο, ο Αρχάγγελος και το λιμάνι του Γέρακα.

Επιλέξτε τον προορισμό που σας ενδιαφέρει και βρείτε πληροφορίες για τη διαμονή σας: Ξενοδοχεία, Ενοικιαζόμενα Δωμάτια και άλλα. Ενημερωθείτε διαβάζοντας τουριστικούς οδηγούς, Αξιοθέατα και ιστορίες.

Δείτε επίσης...