ΜεθώνηΠρωτεύουσα του νομού η παραλιακή Καλαμάτα, είναι μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας με έντονο τουρισμό. Η πόλη βρέχεται από το Μεσσηνιακό κόλπο και εάν περπατήσετε στον παραλιακό δρόμο θα εντυπωσιαστείτε από τα πολυάριθμα καταστήματα τα όμορφα σπίτια και τις πολλές παραλίες!
Στους πρόποδες του Ταϋγέτου βρίσκεται ένα πολύ γνωστό παραθαλάσσιο χωριό, η Καρδαμύλη… καταγάλανα νερά και ένα μοναδικής ομορφιάς γραφικό λιμανάκι. Λίγο πιο κάτω θα συναντήσετε τη Στούπα, ένα από τα πιο γνωστά τουριστικά θέρετρα της περιοχής.
Η Στούπα έχει δυο ρηχές και πολύ οργανωμένες παραλίες με πεντακάθαρα νερά και προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες. Το τοπίο θα σας συναρπάσει… ποταμάκια, λιμανάκια ,σπηλιές, και ο λόφος του Κάστρου.
Νοτιοδυτικά του νομού βρίσκεται η κωμόπολη της Πύλου, ένας προορισμός με πολλά Αξιοθέατα και τον μοναδικού κάλλους όρμο της Βοϊδοκοιλιάς.
Σημαντικοί προορισμοί τέλος στη Μεσσηνία είναι η Μεθώνη, η Κορώνη, η Φοινικούντα, και το Πεταλίδι, περιοχές που θα σας εντυπωσιάσουν με τις ξεχωριστές παραλίες, τη γραφικότητα και την παράδοση τους.

Επιλέξτε τον προορισμό που σας ενδιαφέρει και βρείτε πληροφορίες για τη διαμονή σας: Ξενοδοχεία, Ενοικιαζόμενα Δωμάτια και άλλα. Ενημερωθείτε διαβάζοντας τουριστικούς οδηγούς, Αξιοθέατα και ιστορίες.

Δείτε επίσης...