ΡέθυμνοΗ πόλη του Ρεθύμνου είναι η συνέχεια της παλιάς πόλης και είναι σίγουρα από τις πιο όμορφες πόλεις στην Ελλάδα. Ίσως το πιο γνωστό αξιοθέατο του Ρεθύμνου είναι το ενετικό φρούριο Φορτέτζα, από το οποίο η θέα προς όλη την πόλη είναι εντυπωσιακή. Το μικρό ενετικό λιμάνι της παλιάς πόλης σου δίνει την εντύπωση ότι έχει ξεπηδήσει  από πίνακα ζωγραφικής. Αξίζει να επισκεφτείτε το δημοτικό κήπο, τη Μεγάλη Πόρτα, τη Μονή Αρκαδίου και το τζαμί Νερατζές.
Πολύ γνωστό τουριστικό θέρετρο του νομού, είναι το Μπαλί. Στην πολυσύχναστη παραλία του θα βρείτε τα πάντα, καφέ, μπαρ και θαλάσσια σπορ.
Νότια του Ρεθύμνου βρίσκεται η κοσμοπολιτική Αγία Γαλήνη. Εάν θέλετε ηρεμία μάλλον πρέπει να προτιμήσετε κάποια άλλη τοποθεσία καθώς η παραλία της Αγίας Γαλήνης κυριολεκτικά κατακλύζεται από κόσμο, ο οποίος αναζητά την έντονη διασκέδαση!
Μια από τις πιο όμορφες παραλίες του Ρεθύμνου είναι αυτή του Πρέβελη. Ο ποταμός που καταλήγει στη θάλασσα σε συνδυασμό με τους φοίνικες δημιουργούν ένα σκηνικό απαράμιλλης ομορφιάς. Μπορείτε να έρθετε οδικώς η με καραβάκι από τον Πλακιά.
Ο Πλακιάς χτισμένος δίπλα στην παραλία έχει το μικρό λιμάνι από το οποίο έχετε πρόσβαση σε πολλές παραλίες και φυσικά την πανέμορφη παραλία της Σούδας . Μέσα σε ένα καταπράσινο μοναδικό τοπίο απλώνεται η πανέμορφη αμμώδης παραλία!

Επιλέξτε τον προορισμό που σας ενδιαφέρει και βρείτε πληροφορίες για τη διαμονή σας: Ξενοδοχεία, Ενοικιαζόμενα Δωμάτια και άλλα. Ενημερωθείτε διαβάζοντας τουριστικούς οδηγούς, Αξιοθέατα και ιστορίες.

Δείτε επίσης...