Νομός ΣάμουΟ νομός Σάμου περιλαμβάνει τη Σάμο, την  Ικαρία και τους Φούρνους.
Η Σάμος είναι ένα ιστορικό νησί που συνδυάζει ορεινά τοπία, πανέμορφες παραλίες και πολλά αξιοθέατα.
Η σπηλιά του Πυθαγόρα, το Γενοβέζικο κάστρο, ο Πύργος Λυκούργου, το Ευπαλίνειο όρυγμα και ο ναός της Θεάς Ήρας, είναι κάποια από τα πολλά σημεία που αξίζει να επισκεφτείτε στη Σάμο.
Στην πόλη της Σάμου  που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού θα βρείτε τα πάντα… διασκέδαση, φαγητό και αγορές για όλα τα γούστα.
Βορειοδυτικά του νησιού βρίσκεται η συμπρωτεύουσα το Καρλόβασι και η γνωστή παραλία Σεϊτάνι στην οποία συχνάζουν οι φώκιες Monachus monachus.
Νοτιοδυτικά της Σάμου, στους πρόποδες του Κέρκη βρίσκεται ο Μαραθόκαμπος, ένα μέρος με πεντακάθαρες παραλίες, μοναδικά φυσικά τοπία και οργανωμένη τουριστική υποδομή.
Κοντά στην πόλη της Σάμου βρίσκεται το Κοκκάρι, ένα γραφικό χωριό που προσφέρεται για πιο ήρεμες διακοπές.

 

Η Ικαρία είναι ένα ορεινό νησί με απότομες πράσινες πλαγιές και μαγευτικές παραλίες. Στο νησί θα συναντήσετε πολλά μνημεία. Την αρχαία πόλη Νάς, την αρχαία πρωτεύουσα Οινόη, το Κάστρο του Κοσκινά και πολλά μοναστήρια.
Οι Φούρνοι είναι ένα παρθένο  νησί με πολλές παραλίες των οποίων το χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι οι κολπίσκοι και τα πεντακάθαρα νερά.

Επιλέξτε τον προορισμό που σας ενδιαφέρει και βρείτε πληροφορίες για τη διαμονή σας: Ξενοδοχεία, Ενοικιαζόμενα Δωμάτια και άλλα. Ενημερωθείτε διαβάζοντας τουριστικούς οδηγούς, Αξιοθέατα και ιστορίες.

Σάμος (Δείτε όλο το νησί ή επιλέξτε μια από τις περιοχές παρακάτω)

 

Ικαρία (Δείτε όλο το νησί ή επιλέξτε μια από τις περιοχές παρακάτω)

 

Φούρνοι

Δείτε επίσης...