Λευκάδα Ταξιδιωτικοί Οδηγοί, Λευκάδα η θεά του Γαλάζιου!

Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα της Λευκάδας είναι το γεγονός ότι μπορείς να πας στο νησι και με αυτοκινητο. Η Λευκάδα συνδέεται με την Ηπειρωτικη Ελλαδα με μία πλωτή, κινητή γέφυρα.

Η πρωτεύουσα του νησιού είναι η ομώνυμη πόλη οπου εδώ βρισκεται το κύριο λιμάνι του νησιού.
Η πόλη γεμάτη πολύχρωμα σπίτια, γραφικά δρομάκια και ένα υπέροχο παραλιακό δρόμο απλώνεται κατά μήκος της παραλίας.

Επισκεφθείτε το Κάστρο της Αγίας Μαύρας, την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα,  τη Μονή της Παναγίας της Φανερωμένης λίγο έξω από την πόλη, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το πάρκο Μποσκέτο.

Κοντά στη πόλη βρίσκεται το πανέμορφο Αλαβάστρινο Σπήλαιο (στη περιοχή της Αγίας Αικατερίνης), Το φαράγγι της Μέλισσας (στην περιοχή Σφακιωτών) όπου θα θαυμάσετε την υπέροχη φύση και το Κάστρο της Αγίας Μαύρας.

Στη Λευκάδα μπορείτε να επισκεφτείτε πολλούς όμορφους οικισμούς.

Από τους πιο γνωστους είναι το Νυδρι το πιο ανεπτυγμενο τουριστικα. Στο κεντρο του Νυδριού θα συναντήσετε καφετέριες ταβέρνες και πολλά ξενοδοχεία. Λίγα χιλιόμετρα μακριά θα βρείτε τους καταρράκτες, ένα από τα πιο όμορφα αξιοθέατα του νησιού.

Από τα πιο γραφικά μέρη του νησιού είναι ο Άγιος Νικήτας. Εδώ απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχηματων, ενισχύοντας τη γραφικότητα του οικισμού.

Νότια της Λευκάδας θα συναντήσετε τη Βασιλική. Αρκετά ανεπτυγμένη τουριστικά, το βράδυ αποτελεί μια ωραία επιλογή για έξοδο στο λιμανάκι.

Τα Σύβοτα είναι επίσης ένα πανέμορφο παραθαλάσσιο χωριό νότια της Λευκάδας. Τα Σύβοτα είναι χτισμένα μέσα σε καταπράσινους λόφους και ένα στενό κόλπο που θυμίζει έντονα φιόρδ ,προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα.

Κάποιες από τις παραλίες που πρέπει να επισκεφτείτε:

  • Πόρτο Κατσίκι. Είναι τουλάχιστον κρίμα να επισκεφθείς τη Λευκάδα και να μην δεις αυτή την παραλία. Η θέα από ψηλά πριν φτάσετε στην παραλία είναι απλά μοναδική!
  • Εγκρεμνοί.  Επίσης από τις πιο γνωστές παραλίες του νησιού. Κατεβαίνοντας τα περίπου 300 σκαλιά, βρισκόμαστε σε μια υπέροχη αμμώδη παραλία.
  • Κάθισμα. Εύκολα προσβάσιμη σε σχέση με τις άλλες το Κάθισμα θα σας μαγέψει με τα υπέροχα γαλάζια νερά του και την αμμώδη παραλία με τα βότσαλα.
  • Άγιος Νικήτας. Ο Άγιος Νικήτας είναι ένα μικρό χωριό κοντά στην πρωτεύουσα με μια υπέροχη μικρή παραλία.
  • Μύλος.  Την παραλία θα τη συναντήσετε ανάμεσα στο Κάθισμα και τον Άγιο Νικήτα.
  • Βασιλική. Βρίσκεται στο ομώνυμο χωριό, νότια της Λευκάδας και είναι μια μεγάλη παραλία με βότσαλα.
  • Αγιοφύλι. Η παραλία σε κοντινή απόσταση από τη Βασιλική είναι από τις ομορφότερες και πιο παρθένες της Λευκάδας. Η διαδρομή είναι λίγο κουραστική αλλά αξίζει σίγουρα τον κόπο. Γαλάζια  νερά, άσπρη άμμος στην παραλία και πολύ πράσινο.
  • Μικρός Γιαλός. Βρίσκεται κοντά στο χωριό Πόρος και είναι μια υπέροχη παραλία με γαλαζοπράσινα νερά.

Πηγές Φωτογραφιών:
Egremni beach, Lefkada

Lefkada
Grecia Lefkada
Grecia Lefkada
Grecia Lefkada