Σπέτσες Ιστορίες, Οι Σπέτσες και η Μπουμπουλίνα.

Όταν επισκέφτηκα της Σπέτσες πήγαινα σχολειο, στη Β’ Γυμνασίου! Ήταν η πρώτη φορά που πήγαινα σε νησί και πραγματικά θα μου μείνει αξέχαστο. Με ένα σχετικά μικρό καραβάκι και σε απόσταση όχι πολύ μεγάλη από Αθήνα, με καλή παρέα συμμαθητές από το νηπιαγωγείο.

Ένα εκπληκτικά όμορφα νησί, με υπέροχα μικροκαμωμένα σπιτάκια στην είσοδο του λιμανιού και τους αμαξάδες να σε περιμένουν για μια βόλτα.

Αμέσως νοικιάσαμε ένα αμαξάκι, καλοκαιράκι ήταν με ένα παγωτάκι στο χέρι, μας έκανε το γύρο του νησιού. Είχαμε την ευκαιρία να δούμε υπέροχες παραλίες, αξιοθέατα, ταβερνάκια.

Αυτό που μου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση ήταν το σπίτι της Μπουμπουλίνας, λες και ζούσα πραγματικά εκείνη την περίοδο. Ένα σπίτι καλοδιατηρημένο, το εσωτερικό του σε άριστη κατάσταση, και η αίθουσα όπου συγκεντρωνόντουσαν όλοι και έπαιρναν αποφάσεις για την τύχη της επανάστασης να σου προκαλεί δέος. Πραγματικά κανείς δεν πρέπει να παραλείψει να το επισκεφτεί με την πρώτη ευκαιρία.

Το φαγητό ήταν επίσης υπέροχο, δοκιμάσαμε τοπικές σπεσιαλιτέ σερβιρισμένες από φιλόξενους και ευγενικούς ανθρώπους.

Κλείνοντας να αναφερθώ στο άγαλμα της Μπουμπουλίνας, που δεσπόζει στη πλατεία Ποσειδωνίου, αρχοντικό όπως και η προσωπικότητα της.